Historie

Kategorien består av quiz innenfor temaene: Historie, aktuelt, oppdagelser, berømte personer, sivilisasjoner. (både spørsmål og svar)


Norske konger

Norske konger i årene 870 til 1130


Redaktør


Quiz om Norske statsministere

Norges statsministere mellom 1873–1945


Redaktør


Historie quiz hva kan du om gro harlem brundtland

Hva kan du om Gro Harlem Brundtland


Redaktør


Historie quiz falklandsøyene

Historie Quiz – 5


Redaktør


Quiz historie roma

Historie Quiz – 4


Redaktør


Historie quiz lett blanding napoleon

Historie Quiz – 3


Redaktør


Historie quiz 2 holocaust

Historie Quiz – 2


Redaktør


Historie quiz krig stridsvogn

Historie Quiz – Krig


Redaktør


Historie quiz 1 berlinmuren

Historie Quiz – 1


Redaktør


Spørsmå om når det skjedde

Når skjedde det 3


Redaktør


Spørsmål om hvilket år det skjedde

Når skjedde det 2


Redaktør


10 quiz med svar - Når skjedde det 1

Når skjedde det 1 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


10 quiz med svar - Kjente personer 2

Kjente personer 2 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


10 quiz med svar - Kjente personer 1

Kjente personer 1 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


10 quiz med svar - Historie 1

Historie 1 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør

Kategorien består av så mangt

Historie kan være mange ting. Hele vår verden er fylt med den, fra dinosaurene til historien om Donald Trump som president i USA. Det skrives historie hver dag og det er noe av det spennende med livet og vår verden. Mange tenker kanskje på historie som oppdagelser for lenge siden, berømte personer og store begivenheter. Men det som skjedde i går er også historie. Derfor er historie spennende og levende. Glemte sivilisasjoner i jungelen eller sivilisasjoner som ikke finnes lengre er spennende historier som de fleste liker å lese om. Men har du nok viten om dette til å klare en quiz om sivilisasjoner? Husker du nok om hva som skjedde med de gamle inkaer til å klare noen spørsmål og svar? Det er noe av det som gjør historie så spennende og interessant for mange. Historien om berømte personer kan også være temaer som inngår som spørsmål og svar i en quiz. Hvem var Darwin? Eller husker du når Elvis Presley ble født? Berømte personer som vi har et eller annet forhold til. Noen av dem har vi et nyere kjennskap til, fordi de har levd samtidig med oss og andre kjenner vi kun fra historiebøkene.

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Aktuelt – spørsmål og svar

Historie kan som sagt være mye og er derfor en veldig stor kategori, spesielt når det gjelder en quiz. Det som skjer i dag er aktuelt i dag og historie i morgen. Mange ting skjer hver dag, noen mer interessante enn andre. Derfor er det ikke alt av aktuelle ting, vi vil huske som historie i morgen. Uansett om en begivenhet er aktuelt nytt i dag eller skjedde for 100 år siden, så er det begivenhetene vi husker ofte tilknyttet berømte personer, store ulykker eller katastrofer og store oppdagelser. Det er nå engang slik vi mennesker er innredet. Vi husker veldig godt, men de historiske begivenheter som biter seg fast er gjerne noe som er aktuelt for oss. Oppdagelsen av en ny planet, en skjult skatt eller en skjult sivilisasjon. Dette er alle oppdagelser som vi ofte husker fordi det fascinerer oss. Hva som skjedde for 1000 år siden er straks vanskeligere å huske og her må vi ofte søke hjelp i historiebøkene. Er du klar til spørsmål og svar?
Her finner du kategorien Quiz spørsmål og svar.