Påskenøtter – Vi starter i god tid

Årets påskenøtter

Vi starter allerede nå i god tid med å samle inn og organisere spørsmål og svar til årets påskenøtter her på Test IQ. Vi skal være klare i god tid til påsken slik at du kan være sikker på å nok oppgaver å bryne deg på.

Påskenøtter har blitt en tradisjon i Norge

Og når vi omtaler denne konkurranseformen så må vi vel kunne si at Roald Øyen er den som regnes som selve kongen av både påskenøtter og spørreprogrammer generelt. Ha startet allerede i 1984 konkurranseprogrammet påskenøtter på NRK. Og han holdt ut hel til 2011 da hans arvtagere Øystein Bache og Rune Gokstad overtok stafettpinnen og fortsatte videreføringen av programmet. De gamle er eldst sies det, men de nye programlederne har jammen fått dreisen på det de også.

Vi synes det kan være greit å lage et utvalg av spørsmål som kan engasjere alle. Om det er barn, ungdom, voksne eller eldre, så skal vi forsøke å tilrette legge slik at det blir noe for enhver. Vi setter opp minimum 10 kategorier med 10 spørsmål i hver. Og er ikke dette nok for deg så kan du naturligvis bare prøve deg på noen av våre mange andre quiz som du kan finne her. Vi har mange quiz og konkurranser på sidene våre, så ta gjerne turen innom ellers i året også. Blant annet kan du finne nyttig hjelp til ungdommen i familien som skal ta førerkort. Vi har laget en egen oversikt med teoritentamen og lignende trafikalt stoff.

Påskenøtter og kategorier

Som fortalt vil vi sette opp et bredt utvalg av kategorier og sjangrer. Nå har vi i skrivende stund ikke helt fastsatt dette hundre prosent. Vi tenker at det må få lov å gå seg til under veis, slik at kvaliteten på våre påskenøtter blir bedre enn kvantiteten. Men foreløpig har vi satt opp følgende:

  • Lett blanding for voksne
  • Lett blanding for barn
  • Kunnskap om 80-tallet
  • Kunnskap om 90-tallet
  • Enkle spørsmål for voksne
  • Enkle spørsmål for barn
  • Vanskelige spørsmål for voksne
  • Geografi for voksne
  • Geografi for barn
  • Dyrenes verden

Der var vi allerede oppe i 10 kategorier med påskenøtter. Det føltes nesten som om det ble alt for lite. Kanskje det også er det, men vi kommer ikke til å legge noen begrensning på antallet påskenøtter. Så lenge vi klarer å finne relevante og greie spørsmål så vil vi sette dem opp jevnt frem til påsken starter. Nå er den ganske så tidlig i år, men det bør ikke være noe hinder når vi er ute i god tid.

IQ test som alternativ til påskenøtter

Når man skal sette opp slike konkurranser, så er egentlig det vanskeligste å lage spørsmålene på en slik måte at det også blir litt morsomt å prøve seg på dem. Det er mulig at vi i tillegg til årts vanlige påskenøtter vil sette opp en ren IQ test. Det er mulig at det kanskje kan være en litt ny vri på det hele. Vi har allerede en slik IQ test knyttet opp til sidene våre, men den koster det 39 kroner å gjennomføre og få svar på. Derfor vurderer vi en litt enklere utgave. Men den skal i utgangspunktet gi et svar som er tett opp mot det som den ekte testen som utføres av Mensa gir. Ja, det var noe å tenke på. Vi får se hva det blir til, men det hadde vært interessant å prøvd for å lufte interessen for en slik test kontra tradisjonelle påskenøtter.

Henger du enda med oss?

Om du ikke allerede har gått lei av å lese om våre forberedelser til årets påskenøtter, så kan du besøke siden som gir deg hele oversikten her. Vi håper at du kommer til å hygge deg like mye med med våre påskenøtter som du kommer til å kose deg god mat, appelsiner og kvikk lunsj. Og la oss nå for al del ikke glemme påskeeggene. De er minst like viktige som noe annet i denne tiden som for mange regnes som avslutningen på vinteren og starten på sommeren.

Kontakt oss gjerne, påskenøtter eller ei

Har du spørsmål så er du velkommen til å fylle ut vårt kontaktskjema og sende inn. Vi hører gjerne fra våre brukere, enten det er tilbakemeldinger med ris, ros eller spørsmål. Og mener du det skulle mangle noe i forhold til våre påskenøtter som vi kan rette opp og forbedre til neste års utgave, så ta kontakt. Vi kan bare bli bedre ved at våre brukere utfordrer oss gjennom å gi tilbakemeldinger.

Prøv denne quizen: Lett blanding 3 – Quiz spørsmål og svar