Bitcoin: en introduksjon

Bitcoin er nok den mest omtalte kryptovalutaen som finnes på markedet i dag. I og med at mynten er og har vært så populær så er det også mange som ønsker å lære litt om bakgrunnen til mynten og hvordan den fungerer. Vi er her for å hjelpe deg og for å lære deg litt om hvordan Bitcoin fungerer og hvor du kan kjøpe den.

 

5 spørsmål om Bitcoin

Test din Bitcoin kunnskap ved å svare på disse fem spørsmålene. Om du klarer å svare på alle fem så er du kanskje bedre på Bitcoin enn du først trodde. Etter at du har svart på spørsmålene kan du ta en titt på bunden av artikkelen for å se svarene.

 

  • Spørsmål 1: Når ble Bitcoin først lansert og hvem står bak den beryktede mynten?
  • Spørsmål 2: Hva er forkortelsen for Bitcoin, som brukes når mynten omtales på for eksempel en kryptovalutabørs?
  • Spørsmål 3: Kan man bruke Bitcoin til å betale for ting?
  • Spørsmål 4: Er det lovlig å kjøpe Bitcoin i Norge?
  • Spørsmål 5: Hva er navnet på teknologien som ligger bak den mye omtalte mynten?

 

Hvordan fungerer Bitcoin?

Om du ønsker å kjøpe Bitcoin så er det ikke sånn at du faktisk kjøper en fysisk mynt, du kjøper en digital mynt som gir deg tilgang til et blockchain nettverk. Denne mynten kan du «oppbevare» i en digital lommebok, kalt en wallet. Mynten vil ikke faktisk ligge i den digitale lommeboken din, men walleten vil være din kobling til myntene du har kjøpt.

 

Bitcoin generes eller mines i et blockchain nettverk som er grunnen til at mynten kan være desentralisert. At valutaen er desentralisert eller at den er en del av den desentraliserte økonomien betyr rett og slett at det ikke er behov for noen mellommann dersom man skal sende, kjøpe eller motta valutaen. Blockchainen fikser alt imellom.

 

Hvor kan man kjøpe Bitcoin?

Du kan kjøpe Bitcoin ved å registrere deg hos en kryptovalutabørs. Det finnes mange forskjellige børser du kan velge mellom og det er viktig at du selv velger en du liker og en du føler deg komfortabel med. Her vil du kunne veksle inn en fiat-valuta, for eksempel NOK eller EUR i bytte mot å få BTC tilbake. De forskjellige børsene tilbyr et par forskjellige fiat-valutaer, så dersom du har veldig lyst til å kunne kjøpe i NOK så blir du nødt til å finne en børs som tilby NOK.

 

Svarene på de 5 spørsmålene om Bitcoin

Her kan du sjekke hvor mange spørsmål du klarte ved å ta en titt på fasiten:

  • Spørsmål 1: Bitcoin ble lansert i januar 2009 av «Satoshi Nakamoto» som man fremdeles ikke vet hvem er.
  • Spørsmål 2: Om du skal kjøpe Bitcoin på en kryptovalutabørs vil du se navnet BTC.
  • Spørsmål 3: I Norge kan du ikke betale med Bitcoin, men noen nettsider med utenlandsk opprinnelse vil la deg betale med BTC.
  • Spørsmål 4: Ja, det er lovlig å kjøpe Bitcoin i Norge.
  • Spørsmål 5: Teknologien som brukes for å desentralisere Bitcoin og annen kryptovaluta heter blockchain teknologi eller blokkjedeteknologi.