Intelligente kjente personer

Det finnes intelligente folk i alle lag. Noen mer intelligente enn andre. Man kan i enkelte tilfeller se at noen intelligente folk får sosiale problemer. De passer på en måte ikke helt inn blant andre. Det kan føles som om intelligensen ødelegger for den sosiale omgjengeligheten.

Intelligente kjente personer

Heldigvis gjelder ikke dette alle. Det finnes det mange eksempler på, også blant kjente personer. Både politikere, skuespillere, forretningsfolk og andre. Vi har trålet internett og sett om vi kan finne hvilke kjente personer som er de mest intelligente. Vi har funnet frem til en liste med 11 stykker. Om det faktisk stemmer det vi har funnet ut, kan vi ikke gå gode for. Men vi har kryssjekket flere nettsider og resultatene ser ut til å være stort sett de samme alle plasser.

Se også: Oversikt over vår quiz

Her er listen fra høyeste IQ (i parentes) og nedover:

 1. Rick Rosner (192) – Manusforfatter.
 2. Garry Kasparov (190) – Verdens beste sjakkspiller frem til Magnus Carlsen fikk høyere rating.
 3. Benjamin Netanyahu (180) – Israels statsminister.
 4. James Woods (180) – Skuespiller med stjerne på Hollywood Walk of Fame.
 5. Bill Gates (160) – Forretningsmagnat som var med på å grunnlegge Microsoft. Per i dag sannsynligvis verdens rikeste person.
 6. Quentin Tarantino (160) – Amerikansk regissør, skuespiller, produsent og manusforfatter. Mannen som skrev manuset til filmen Pulp Fiction.
 7. Stephen W. Hawking (160) – Britisk fysiker kjent for sin forskning sorte hull.
 8. Sharon Stone (154) – Amerikansk skuespiller som nok er mest kjent for sin rolle i filmen Basic Instinct, der hun spilte mot skuespilleren Michael Douglas.
 9. Steve Martin (142) – Som egentlig heter Stephen Glenn Martin og er en amerikansk komiker skribent, produsent, skuespiller, musiker og komponist.
 10. Hillary Clinton (140) – Amerikansk politiker for demokratene. Hun er nok kanskje mest kjent for sin mindre begavede ektemann.
 11. Geena Davis (140) – Amerikansk skuespiller mest kjent for sin rolle som Thelma i filmen Thelma & Louise.

Vi kunne nok funnet mange flere. Og vi kunne sannsynligvis også funnet mange som kunne presset seg inn på plasser innimellom dem som vi allerede har publisert. Men det får bli en oppfølger som vi publiserer en annen gang.

Prøv denne quizen: Lett blanding 3 – Quiz spørsmål og svar