Hva er egentlig intelligens?

Det kan være vanskelig å definere helt eksakt hva intelligens er. Noen tror at det er det samme som å være smart. Selvfølgelig kan man som intelligent være smart, og som smart være intelligent. Men det hører nødvendigvis ikke sammen. En som et Intelligent trenger ikke å være smart, samtidig som en smart person ikke trenger å være videre intelligent.

Så hva er egentlig intelligens?

Intelligens beskrives som av Mensa som en persons evne til å lære, analysere, forstå og se sammenhenger. Så for eksempel kunnskap kan ikke defineres som intelligens. At en person er kunnskapsrik på et eller flere felt betyr ikke at det er en sammenheng med at denne har høy IQ. Men en person med høy intelligens vil ofte ha mye kunnskap. Grunnen til dette er at personer med høy IQ ofte er mer nysgjerrige, vitebegjærlige og har større læreevne en andre. De har en god hukommelse og har derfor evnen til å samle på informasjonen.

Ikke alle vet at de har høy IQ

Når en intelligent person ikke får utviklet sine evner vil han ha problemer med å fungere i forskjellige sammenhenger. For eksempel vil en med høy intelligens om ikke får utviklet evnene sine i skolen kunne falle fra og gå gjennom livet og faktisk tro at han er mindre intelligent enn folk flest. Derfor blir enkelt overrasket når de i voksen alder tar en IQ test og finner ut at de faktisk får rundt og har en høyere intelligens enn folk flest. Det hele blir en litt absurd og paradoksal situasjon. Derfor ser vi at det er viktig at de med høy intelligens får utviklet seg og brukt sine evner helt fra de er barn. Ikke bare i skolen, men også hjemme og ellers på fritiden.
Se også: Oversikt over våre quiz
Det kan nesten beskrives som en håndballspiller med iboende evner som aldri får lov til å prøve seg. Treneren holder ham på reservebenken og lar ham ikke få lov til å utfolde seg som spiller. Det kan resultere i at en egentlig talentfull spiller avslutter sin karriere allerede før den kommer i gang.
Prøv denne quizen: Lett blanding 3 – Quiz spørsmål og svar