Livsstil Mat & Drikke 4 8. november 201615. november 2016 [email protected] Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mølje Vikingbrygg Tomtebrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Cognac Akevitt Rom Grappa Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Belgia Norge Nederland Frankrike Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Rørsukker Potetmel Stivelse Druesukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Tyskland Finland Sveits Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En hvit grønnsak Et krydder Kjernen i et hodekål En grønn grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Hurtig steking på høy varme i jernpanne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Potetsorter Plommesorter Druesorter Eplesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Cava Asti Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det samme som arme riddere Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%