Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 8. november 20162. oktober 2019 [email protected] Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Geitekjøtt Svinekjøtt Lammekjøtt Oksekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? England Irland Skottland Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Klippfisk Rognfisk Syltet fisk Gravet fisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 3 Tran Sildolje Omega 2 Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Eplesort Sirup Vindruesort Plommesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Arendal Kristiansand Bergen Stavanger Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og maiskolber Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Sukkertrær Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sodavann Sirup Brus Sukkervann Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Cointreau Gin Russisk vodka Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%