De 4 største hunderasene

En quiz kan handle om så mangt, for eksempel om hunderaser! Da er det lurt å kunne noe om de største hunderasene vi har, slik at du kan svare rett på quizen i fremtiden.

Det står jo som oftest bare om heder og ære, og kanskje en liten premie når vi spiller quiz i selskap eller med venner. Innimellom kan det være vi er ute i en noe større konkurranse, og da er det enda viktigere at man kan noe om tema, enten det er om sport man kan bette på hos 20Bet, eller hunderaser som vi skal ta en titt på her.

1.      Grand danois

Det ligger jo i ordet at denne hunden er stor. Den er faktisk verdens største hunderase, og den høyeste Grand danois målte hele 1,118 m ved skulderhøyde. Hannene har en mankehøyde på rundt 85 til 90 cm, og veier typisk godt over 50 kg, og det er ikke uvanlig at de veier 80 – 85 kg. Likevel er de gode selskaps- og familiehunder, og de elsker å kose oppi sofaen. De er stille og rolige innendørs, men deres store størrelse gjør også at de trenger mye mosjon og trening

2.      Irsk ulvehund

Neste på listen er Irsk ulvehund, som utfordrer Grand danois når det kommer til størrelse. De kan faktisk være like store, og en stor Irsk ulvehund kan være større enn en mindre Grand danois, og omvendt. Mankehøyden på Irsk ulvehund skal være over 79 cm hos hanner, og skal ha en vekt på over 50kg. Du kan tross dette finne hunder i denne rasen som har over 90 cm mankehøyde og som kan veie opp mot 90 kg! De er i likhet med hunderasen over gode og snille familiehunder. De er rolige innendørs, og er gode med barn til tross for sitt noe «skremmende» utseende.

3.      Sankt Bernhards hund

Nummer tre på listen er svært mye mindre enn de to over, og konkurrerer ikke om førsteplassen for største hund på samme måte. Denne hunderasen er kanskje ikke så høy som de to andre, men den kan ha en enorm vekt. En Sankt Bernhards hund kan nemlig veie over 100 kg! De har med andre ord mere masse, til tross for å være noe lavere enn tidligere presenterte hunderaser. De er rolige og gode familiehunder, men det krever en del stell med pelsen. I tillegg er de aktive hunder som trenger mye mosjon og oppmerksomhet.


4. Newfoundlandshund

Vi har enda en enorm hunderase på listen, nemlig Newfoundlandshund. Dette er en stor og vennlig familiehund som passer godt inn både for par og de som har barn. Den er glad i å bade, og vil med glede bli med på stranda for å leke i vannet! Denne rasen har normalt en mankehøyde på rundt 70 centimeter, og veier opp til 70 kg. Det er med andre ord en stor hund dette også, men er mindre enn de andre når vi ser på både vekt og høyde. Likevel har den mye pels, som gjør at den ser minst like store ut som de overstående rasene