Oppdag Islands skjulte perler og hemmeligheter

Island er et land fullt av naturlig skjønnhet og spektakulære landskap. Mens mange turister besøker de kjente turistattraksjonene som Geysir og Gullfoss, er det også mange skjulte perler og hemmeligheter å oppdage. Her er noen av Islands best bevarte hemmeligheter:

Landmannalaugar

Landmannalaugar er et område i det sørlige høylandet på Island, kjent for sine fargerike ryolittfjell og varme kilder. Dette området er et paradis for fotturister og tilbyr mange flotte turstier samt naturlige varme bassenger å slappe av i. Utforsk de fargerike fjellene og nyt den unike atmosfæren i Landmannalaugar. Det er også muligheter for å bade i de varme kildene i tillegg til å nyte den unike naturen. 

For å komme til Landmannalaugar, kan man enten ta en buss eller kjøre en firehjulstrekker, da veiene kan være utfordrende. Det er også mulig å delta på guidede turer på Island som inkluderer transport og aktiviteter i området. Uansett hvordan man kommer seg dit, er Landmannalaugar definitivt verdt et besøk for de som ønsker å oppleve Islands fantastiske natur.

Hornstrandir og dynjandi-fossen

Hornstrandir er et avsidesliggende og uberørt område i det nordvestlige Island. Dette området forblir et naturreservat og tilbyr fantastisk fjellandskap, klipper og fjorder. Hornstrandir er et flott sted for fotturer samt dyrelivsobservasjon, i tillegg er det også muligheter for å oppleve nordlyset om vinteren.

Dynjandi-fossen er en av Islands mest imponerende fosser, men den er fortsatt relativt ukjent for mange turister. Fossen er kjent for sin imponerende høyde i tillegg til kraftige vannstrøm. Utforsk de omkringliggende stiene og nyt den fantastiske utsikten over Dynjandi-fossen.

Grjótagjá og askja

Dette er en naturlig hule med en varm kilde i nærheten av Mývatn. Hulen ble brukt som et badeområde, og det sies at den var en av filmstedene for Game of Thrones. Imidlertid har temperaturen i kildevannet variert over tid, og det er nå ikke anbefalt å bade der på grunn av høy temperatur i tillegg til fare for skader. Likevel fortsetter Grjótagjá å være et populært turistmål på grunn av sin naturlige skjønnhet og historiske betydning.

Askja er en stor kaldera i det sentrale høylandet på Island. Dette området er kjent for sin unike geologiske formasjon og det krystallklare Víti-krateret. Utforsk de omkringliggende lavafeltene samt nyt den storslåtte naturen i Askja.

Island er et land fullt av skjulte perler og hemmeligheter som venter på å bli oppdaget. Utforsk disse unike stedene og opplev den utrolige naturen som Island har å tilby.